2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Sapnų gaudyklė – gerų sapnų ir tyro oro palinkėjimas

Sapnų gaudyklės istorija prasideda Amerikos indėnams nusprendus sustabdyti blogus sapnus. Ji pakabinama virš miegojimo vietos ten, kur ją gali apšviesti pirmieji ryto saulės spinduliai. Būtent spinduliai ir sunaikina karoliukų ir plunksnos sustabdytus blogus sapnus, neleidžia jiems skrajoti ore ir bauginti žmonių.



Galų gale ne taip ir svarbu, kokią prasmę įdėsime į sapnų gaudyklę ar kokią istoriją seksime, negalime paneigti, kad tai – estetiškas, originalus ir žaismingas kambario aksesuaras, jaukumo suteikianti interjero detalė, šilta ir prasminga krikštynų dovana.



Koks puikus palinkėjimas mažajam (ar didesniam) Krikštukui! Kad blogi sapnai aplenktų ir miegas visuomet neštų poilsį!



Svarbu paminėti, kad gaudyklės neturi jokio amžiaus limito: tinka tiek vaikams,tiek suaugusiems. Vaikai dažniausiai žavisi spalvotais karoliukais, blizgančiais saulėje ar ryškiaspalvėmis povo plunksnomis, suaugusiems malonu jas dovanoti ir gauti, puošti savo miegamuosius, derinti kelias gaudykles vienoje patalpoje.Sapnų gaudyklę sudaro: medinis lankelis, verstos odos ar odiniai dirželiai, medvilniniai siūlai, stikliniai, mediniai, plastmasiniai karoliukai ir plunksnos. Tai lengvas, nesunkiai pakabinamas, ypatingos priežiūros nereikalaujantis kambario akcentas, pakanka įprastai nuvalyti dulkes.





Sapnų gaudyklių autorė Greta pasakoja, kad savo pirmąją turėtą gaudyklę ji gavo dovanų nuo draugo, kuris vėliau ją paskatino bandyti pagaminti gaudyklę pačiai. Dabar autorė sako norinti ir galinti papuošti daug miegamųjų. Visos autorės naudojamos medžiagos yra natūralios, gerai prižiūrėtos, atrinktos ir pritvirtintos. Spalvų pasirinkimas tikrai platus, tad, Gretos teigimu, galima sugalvoti daug skirtingų derinių. Gavusi užsakymą ji visuomet klausia užsakovo, kokie jo pageidavimai, ko jis tikisi, kam dovanoja ar pasilieka sau, galiausiai, prie kokio interjero ir spalvų turėtų priderinti gaudyklę.





Autorė pabrėžia, kad jos gaminamos gaudyklės – po kelias ar keliolika valandų kruopščiai gaminami darbeliai. Kitos tokios pačios niekur nerasite. Kiekviena gaudyklė originali, vienetinė ir skirtinga, apgalvotai sukurta tam konkrečiam žmogui, kuriam ji skirta.

 Norėdami plačiau susipažinti užsukite į Facebook paskyrą Sapnųgaudyklės  . Taip pat su autore galima susisiekti el. paštu: greta.jurkeviciute@gmail.com ar telefonu 866215916.


                                  Skleiskime gerus palinkėjimus kartu!


Foto: Sapnų gaudyklės

Jeigu norite papasakoti savo istorija , mielai lauksime Jūsų laiško krikstynu.idejos@gmail.com

Komentarų nėra :