2015 m. vasario 17 d., antradienis

Krikšto mamos dovanos: nuo smagaus laiko kartu iki visur lydinčio žaislo


Būti išrinktai krikšto mama – didžiulis džiaugsmas, garbė ir atsakomybė. Didžiausia krikšto mamos dovana krikšto vaikui – bendravimas su juo. Dalyvavimas ypatingose vaikui gyvenimo akimirkose, paprastučiai ir mieli susitikimai be progos, nuolatinis ryšių palaikymas. Gražu prisiminti ir krikšto dieną, nes būtent ji sujungia krikšto tėvus su vaikeliu. Jei meldžiatės, krikšto vaikui skirta malda saugos jį ir tuomet, kai nesimatote.


O lankant krikšto vaiką, žinoma, norisi jam ką nors atvežti, padovanoti, nudžiuginti. Dažnai norima, kad krikšto sūnelis ar dukrytė turėtų kažką apčiuopiamo, kas jam primintų krikšto mamą. Tuomet iškyla klausimas – ką padovanoti? Dovanų įvairovė didžiulė. Tai gali būti laikas, praleistas kartu, drabužėliai, mielos smulkmenėlės, žaislai...




Štai rankų darbo žaislų autorė Asta sako, kad pamačiusi, kiek daug jos siuvami žaisliukai suteikia džiaugsmo jos vaikams, suprato, kad nori ir kitiems vaikams suteikti tokio paties džiaugsmo. Visi žaisliukai skirti vaikučiams puikiai tinkami kartu miegoti, džiaugtis, glausti, keliauti. Jie visi malonūs liesti, ryškūs, linksmi. Pasak autorės, žaislai dažniausiai siuvami iš aukštos kokybės medvilnės, lino. O priežiūra paprasta – geriausia skalbti 30 laipsnių temperatūroje skalbimo mašinoje vilnos režimu arba rankomis. Paklausta apie kūrybos procesą, Asta sako, kad viskas prasideda mintyse – gimsta idėja, kuri būna brandinama, po kiek laiko gimsta žaisliukas. Pats procesas stebinantis ir labai džiuginantis. Užsakant žaisliuką galima suderinti audinius, detales, žaislo dydį ir kt.




Asta prisimena originaliausią užsakymą – tai buvo sieninis kilimėlis su pingvinais, tėvelių dovana darželiui. Kilimėlis buvo skirtas vaikams už gerus darbelius kopti į ledkalnį. Kiekvienas darželio grupės vaikas turėjo savo išskirtinį pingvinuką. Taigi pasitelkę vaizduotę, pasidalinę mintimis su išradinga autore savo krikšto vaikutį nudžiuginsite tikrai unikalia dovana – 
asmeniškai jam pasiūtu žaisliuku.






Šie žaislai tinkami dovanoti krikštynų, gimtadienio, Kalėdų progomis ar paprasčiausiai norint nudžiuginti vaiką. Linksmi, spalvingi ir švelnūs žaisliukai bus nuolatinis priminimas, kad krikšto mama siunčia linkėjimus ir geras mintis. O vaiko draugystė ir šypsena juk didžiausias apdovanojimas!



Norintys įsigyti ar pasižiūrėti Astos žaisliukų, apsilankykite puslapyje https://www.facebook.com/pages/Pilypukas/160889620764466. Visada galima kreiptis el. pašto adresu asta.pilybiene@gmail.com ar skambinti telefonu +37061678013.



Foto: Pilypuko

Jeigu norite papasakoti savo istoriją, atradimus rašykite: krikštynų.idėjos@gmail.com

Komentarų nėra :