2014 m. lapkričio 21 d., penktadienis

Krikštynų žvakės šviesa

    Žvakė - vienas svarbiausių atributų krikšto apeigose. Ji primena prisikėlusį Kristų, kuris dovanoja naują gyvenimo šviesą. Žvakė apšviečia tamsą, o Kristus - mūsų gyvenimą. 
    Krikšto žvakė lydi žmogų visą gyvenimą - ji uždegama priimant ne tik Krikšto, bet ir Pirmosios komunijos sakramentą, tuokiantis bažnyčioje ir palydint žmogų į Amžinąjį gyvenimą. Todėl rinktis krikšto žvakę reikia labai atsakingai. 
    Rekomenduojama krikšto žvakę rinktis natūralaus vaško arba baltos spalvos. Geltono natūralaus vaško krikšto žvakė pripildo namus optimizmo, sėkmės ir kūrybiškumo. Baltos žvakės sukurs tikrą tyrumo ir gaivos pojūtį. Žvakė gali būti paprasta ir suasmeninta.

Nuotrauka: www.kriksto-rubai.lt


    Kai uždegsite bažnyčioje krikštynų žvakę, žiūrėkite į centrą ir įsivaizduokite, kad ta liepsna auga, didėja. Jūs atsiduriate jos viduje, taip jūsų troškimų jėga susilieja su liepsna. Tuomet mintimis nubrėžkite kryžiaus ženklą - apsaugos ir jėgos simbolį. Apsauga ir energija - tai didžiausia krikšto dovana, kurią galite padovanoti mažyliui krikšto proga. 

   
    Nepamirškite žvakių ir ruošiant krikštynų stalą - uždekite jas derindami prie servetėlių, staltiesės ar kitų stalo papuošimų. Mėlyna žvakė atneša ramybę ir žinias į namus. Oranžinė tinka, jei planuojate linksmą pasisėdėjimą, ji sustiprins džiaugsmą ir entuziazmą. Uždekite žalią žvakę, jei norite, kad namuose nieko netruktų. 


    Ant stalo rinkitės aukštas žvakes, kad nuo jų nesušiltų užkandžiai. Puiki stalo puošmena yra stikliniame inde plaukiojančios gėlės, apšviestos kartu plaukiojančių žvakių liepsnos. Nepamirškite, kad žvakės liepsna bus lygesnė ir degs ilgiau, jei prieš uždegant palaikysite ją keletą valandų šaldytuve.


Nuotrauka:www.kriksto-rubai.lt
Gražios Jums šventės :)

Autorius: Krikšto-rūbai
Fotografijos : Joe Black

Jei norite pasidalinti savo idėjomis, nuorodomis,  istorija bei atradimais, rašykite : alinosartele@gmail.com 

Komentarų nėra :