2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Kokia dovanėlė krikšto vaikučiui bus geriausia ?

Dovanų – rankų darbo žaisliukas: kiekvienas išskirtinis, kiekvienas individualus
Vasara – krikštynų, švenčių ir susitikimų metas. Nenuostabu, jei šiuo metu sprendžiate, kokia dovanėlė krikšto vaikučiui bus geriausia, kas jį labiausiai nudžiugins. Norite, kad ji ne tik gulėtų kažkur stalčiuje, bet nuolatos lydėtų vaikutį? Mes siūlome jums rinktis iš rankų darbo žaislų. Šiandien pristatome Rasos kuriamus žaislus, kurie siuvami iš natūralios medžiagos, 100 proc. medvilnės (kartais būna maišyta su linu). Siuvinėjami jie taip pat rankomis medvilniniais siūlais. Standartiškai žaisliukai užpildomi sinteponu, todėl juos galima ramiai skalbti. Geriausia rankomis arba specialia skalbimo mašinos programa.



Nors šie žaislai gali būti dovana tiek vaikams, tiek suaugusiems, tačiau vaikams žaislas visuomet yra daugiau nei daiktas ar interjero detalė. Kiekvienas suaugęs pasiilgsta vaikystės ir mielas žaislas su konkrečiu vardu, palinkėjimu, o gal fraze, kuri reiškia kažką ypatingo, tikrai pralinksmins ir nustebins. Vaikams gi su minkštuoju draugu smagu leisti laiką, jie žaislo nepaleis iš rankų keliaudami, greičiausiai ir miegos kartu. Taip ir jūs būsite arčiau mylimo vaikučio.Rasa sako, kad yra siuvusi žaisliukus daugeliu progų: krikštynoms, vestuvėms, šv. Valentino dienai. Tačiau didžiausia dalis žaisliukų visgi skirti vaikučių gimtadieniams. “Labai smagu matyti, kaip žaislas atgyja vaiko rankose, kiek jis sukelia džiaugsmo ir kaip tampa geriausiu vaiko draugu.” Visi kūrinukai – autorės fantazijos vaisius. Internetinėje krautuvėlėje esančių žaisliukų yra po kelis vienetus. Tačiau, jei derinamas individualus užsakymas, žaislas būna vienetinis. Būna aptariamos ir parenkamos medžiagos, spalvos, dizainas. 



Gali būti, jog jums kyla abejonė ar minkštas žaislas yra vertingas lavinamąja prasme. Juk parduotuvių lentynose tiek daug įvairių ryškių, garsais ir spalvomis viliojančių, žaislų. Drąsiai galime teigti, jog toks žaislas tikrai vertingas. Be jau minėto natūralumo ir šilumos, kuria pasižymi visi rankų darbo gaminiai, toks žaislas turi ne vieną panaudojimo galimybę. Tai reiškia, kad, mūsų atveju, minkštu žaisliuku vaikas ne tik gėrėsis, bet ir vaidins kasdienes situacijas, kurs įvairias istorijas, keliaus svajonėse laiku ir atostogauti pas močiutę. Mylimiems žaislams vaikai pasakoja savo rūpesčius ir džiaugsmus, jaučiasi saugesni su jais eidami ten, kur nauja aplinka, nepažįstami žmonės ir pan. 



Mokslininkai nustatė, kad žaislai, kurie padeda kaupti patirtį ir yra vaiko fantazijų šaltinis, sudaro sąlygas vaikų tobulėjimui, skatina emocinę vaiko raidą ir yra prielaida kūrybingumo lavinimui. Žodžiu, pasirinkdami tik jūsų mylimam krikštukui sukurtą žaidimų draugą, dovanojate ne tik medžiagos ir kamšalo derinį, bet ir augimo, tobulėjimo priemonę.




Linkime nepamirštamų žaidimų!







Rasos darbelius apžiūrėti ir užduoti klausimų galite: 

www.naminekrautuvele.lt

https://www.facebook.com/NamineKrautuvele

Foto: Naminė krautuvėlė

Jei turite istoriją ir norite papasakoti rašykite krikstynu.idejos@gmail.com

Komentarų nėra :