2015 m. kovo 21 d., šeštadienis

Iškalbingi vaiko norai

Tai, kaip vaikas išsirenka patinkančius drabužius – įdomus procesas ir tėvams, ir vaikams.
Kodėl jis nesiskiria su kokiu „džemperiu“, kuris niekuo neypatingas, bet raukia nosį vos jį pabandote aprengti šiltu pynėm numegztu avies vilnos megztiniu?
Skirtingo amžiaus vaikai apdarus renkasi pagal tuo metu aktualias vertybes.
Pati būdama mama, žinau, kaip svarbu atsižvelgti į vaiko norus. Todėl suskirsčiau vaikučius pagal amžiaus grupes ir tuo metu aktualius reikalavimus drabužėliams. Kurdama krikštynų rūbelius pasirūpinau, kad jie atitiktų vaikučių poreikius.


0-12 mėn. 

Patiems mažiausiems labai aktualu komfortas, patogumas.



Aš žinau, kad kūdikio prisilietimas švelniausias pasaulyje. O kaip nuostabiai kvepia kūdikio odelė... Bet be šių gerų jausmų turime suprasti, jog subtili ir trapi kūdikio oda reikalauja atidumo. Kad mažylis gerai jaustųsi, ją reikia prižiūrėti ir saugoti.
Krikšto rūbeliai prie kūno liečiasi visą dieną, todėl labai svarbu, kad jie nedirgintų odos. Mano kurti ir siūti krikšto drabužiai yra iš natūralių audinių, tad odai suteikia komforto. Vaiko odelė kvėpuoja ir tuo pačiu sugeba išlaikyti kūno šilumą.
Esu apgalvojusi kiekvieną modelį. Ilgi prasegimai, net labiausiai nemėgstančiam rengtis vaikučiui, užtikrins greitą ir paprastą procesą.
Rūbeliai pasiūti su apskaičiuotu laisvumu, kad per ceremoniją ant mamos rankų paimtas vaikutis atrodytų gražiai, kad atsisėdus į savo kėdutę kojelė patogiai pasikeltų, o pavargus pietų miegelis būtų saldus.





12-24 mėn.

Pirmenybę teikia drabužiui keliančiam geras emocijas.




Jei kokia nors spalva vaikui asocijuojasi su teigiamais prisiminimais ir geromis emocijomis, tikėtina, kad jis rinksis tokios spalvos aprangą. Nors krikšto rūbelių spalva balta, juos pagyvinkite spalvotais tonais. Esu sukūrusi ir begalę spalvotų aksesuarų: varlytės, petnešos, galvos juostelės, dirželiai suknelėms. Tai, kokią spalvą pasirinks jūsų mažylis, galbūt padiktuos ir šventės temą.
Vaikai yra judrūs, smalsūs. Jie valgo, bėgioja, sėdi ant žemės. Taigi geriausias rūbelio pasirinkimas, kuris nevaržo vaiko laisvės, leidžia lengvai judėti, o valgant tiesiog uždėkite seilinuką.
Tokio amžiaus vaikai dažnai mėgsta rengtis tais pačiais įprastais drabužiais, visada turėti su savimi tą patį mėgstamą daiktą. Tokiu būdu jie jaučiasi galintys nuspręsti, kas bus, jaučiasi kontroliuojantys išorinį pasaulį. Tiesiog taip jiems ramiau ir saugiau.
Kadangi krikšto rūbelius vaikutis vilkės pirmą kartą, pasirūpinkite jo saugumo jausmu. Mes pasiuvome angeliuką: dar iki šventės su juo susidraugavęs vaikutis, galės jį prisisegti ant rūbelių ir jaustis drąsiai.






24 mėn. ir vyresni. 

Tokio amžiaus vaikučiams svarbu laisvė rinktis.



Vaikui teikiama laisvė rinktis aprangą yra puiki galimybė atsiskleisti ir formuotis jo skoniui. Tačiau tėvų patarimas ir pastabos mažajam nepaprastai svarbūs, juk būtent šiuo periodu įsisąmoninama, kad rūbeliai šildo ir apsaugo, puošia žmogų, netgi atspindį charakterį ir pomėgius.
E-parduotuvėje www.kriksto-rubai.lt pasirūpinome galimybe rinktis ir apmąstyti derinį, juk tai svarbus kūrybos procesas ir neįkainojamas pasirinkimo džiaugsmas. Susidėliokite rūbelius pagal spalvą, atspalvį, sezoną, stilių į viena vietą, pasirinkite prie jų priderintus aksesuarus. Pasvarstykite... Ir taip galima daryti begalę kartų: pridėti rūbelius, išimti, gal būt vėl pridėti.
Drauge su mažyliu leiskitės į stiliaus kelionę, teikiančią džiaugsmo, kartu mokykitės pažinti, surasti ir susiderinti, taip lavinsite vaiko skonį ir stiprinsite pasitikėjimą savimi ir jumis.






Visi krikštynų drabužėliai pasiūnami nuo Jūsų pateikto užsakymo per 5 (penkias) darbo dienas. Todėl galite būti ramūs, kad Jūsų pasirinkti krikšto rūbeliai bus pasiūti individualiai tik Jums, ir tik Jūsų vaikučiui.

Jeigu jums kyla klausimų, nedvejodami susisiekite su manimi. Patarsiu, kartu surasime tinkamiausią sprendimą.

Mes tikrai norime ir galime būti Jūsų pagalbininkais, ir prisidėti prie Jūsų vienos iš didžiausių šeimos 

švenčių bent maža dalele. Jūsų mažylio krikštynų rūbeliai atitiks bažnyčios tradicijas, bus patogūs ir

 tokie gražūs, kad nepaliks aplinkinių abejingų !

Nuoširdžiai 
Alina ir kolektyvas

Foto: Joe Blac, DC
Modeliukai: Sofia, Adriana, Rokas
Foto vieta: Lietuva (Kaunas); Portugalija (Azores)

Komentarų nėra :