2015 m. vasario 3 d., antradienis

Krikšto dovana - rankų darbo žaislai Limukai


    Rankų darbo lėlė gali būti ne tik paprastas žaislas ar namų puošmena, bet ir puiki krikšto dovana vaikui. Su didele meile ir džiaugsmu Limukus kurianti Lina teigia, kad kurti vaikams ir daryti jų pasaulį šviesesniu ir laimingesniu yra vienas iš jos gyvenimo variklių. Idėja kurti lėles kilo spontaniškai ir buvo netikėta net pačiai jų autorei. "Sunku nusakyti tą impulsą, kurio dėka gimė pirmasis žaisliukas. Siuvau paprasta adata iki paryčių taip, kaip sugebėjau" - teigia Lina. Pamačiusi, kaip jos pačios rankomis sukurtą lėlę meiliai glaudžia dukra, suprato norinti ir kitiems vaikams suteikti tokį džiaugsmą.

    Kūrybinis procesas pirmiausia prasideda autorės mintyse, dažniausiai pamačius spalvingus audinius. Visas procesas yra nenuspėjamas - galutinis rezultatas išryškėja tik pačioje pabaigoje, kai lėlė baigiama siūti. Būtent tai autorę labiausiai ir žavi.

    Užsisakant lėlę, galima patiems pasirinkti medžiagą, plaukų spalvą, dydį, aksesuarus ar net nuotaiką. Kaip teigia autorė, norų pasitaiko įvairiausių, tačiau ji stengiasi išlaikyti Limukai lėlių proporcijas ir savą braižą. Visi žaislai gaminami tik iš aukštos kokybės 100 % medvilnės, todėl yra saugūs, malonūs liesti ir glausti. Veidukai piešiami netoksiškais tekstiliniais dažais. Esant pageidavimui, autorė taip pat gali išsiūti lėlės šeimininkės/o vardą. Kiekvienas rankų darbo žaislas yra vienetinis, net ir labai norint, visiškai tokio paties pagaminti nepavyktų. Tačiau autorė mielai gamina panašias lėles ar žaisliukus dvyniams ar mažoms sesutėms/ draugėms.

    





Limukai žaislai yra skirti natūraliam vaikų džiaugsmui: lėlytės turi nemažai aksesuarų ir veiklos mažiesiems pirštukams - nuvelkamus sijonukus, plaukų segtukus, kaspinėlius, patalėlius. Taip pat jos turi savo išskirtinumą - du veidukus (vienoje pusėje - dieninį, kitoje - miegantį). Tuo tarpu mamytės gali būti ramios - šie žaislai, skirtingai nei plastmasiniai, gali būti guldomi į lovelę, nesuspaus ir nesužeis mažylio. Visus Limukai žaislus patartina skalbti 30 laipsnių temperatūroje, rankiniu režimu.




   

Rankų darbo lėlės gali tapti pačia įsimintiniausia dovana vaikui, kurią jis, be abejonės, pamils iš pirmo žvilgsnio!
    
Norintys įsigyti šias puikias lėles ir nudžiuginti savo mažuosius, internetinę parduotuvę galite rasti Facebook paskyroje: www.facebook.com/limukai.
Su autore taip pat galite susisiekti elektroniniu paštu: linakruk@gmail.com.




Kartu dovanokime natūralų džiaugsmą savo                     mažyliams!



    Jei norite pasidalinti savo idėjomis, nuorodomis, istorija bei atradimais, rašykite : alinosartele@gmail.com 

1 komentaras :

Gerda rašė...

Kadangi esame iš gausios šeimos, dovanų gavome ir auksinių grandinėlių, ir albumų.. pas vienus patys pasiprašėme medinės virtuvėlės, nes žinojom, kad jau kažką pirks, tai kad būtų naudinga https://www.ciokis.lt/kategorija/mediniai-zaislai/virtuves/medines-virtuveles/