2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Šeimos tradicijos dalelė, kuria pasidalinate su krikšto vaikučiu

Maži taškeliai akyse ir žaismingas raudonis, švytintis ant skruostų – kas? Tai Tilda. Originali rankų darbo lėlė, pagaminta iš natūralių audinių, įkūnijanti daugybę skirtingų personažų.

Gal per Velykas pasimatysite su krikšto sūneliu ar dukryte? Ilgalaikės tradicijos skatina vaikams nuolatos priminti krikštatėvius, pasakoti apie juos, palaikyti ryšį su jais. Laikotarpyje nuo Velykų iki Atvelykio įprasta aplankyti krikšto vaiką ir padovanoti jam priklausantį margutį arba pinigėlį. Kai krikšto tėvai gyvena toliau, tai margutį su dovanėle atveža arba atsiunčia.


Jei sukate galvą, ką nuvežti dovanų, kaip nustebinti mažąjį draugą, dar ne vėlu išsirinkti ir užsisakyti iš Tilda lėlių įvairovės. Tai gali būti ir nepakartojami kiškučiai su įvairiaspalviais ir juokingais rūbais, įvairūs vabzdžiai, kurie apgyvendinami įvairiuose vežimuose, katinai su sparnais, angelai ar velniūkščiai. Ant lėlytės galima išsiuvinėti ir vaikučio vardą.



Tilda lėlės žavi savo išvaizda. Kiekvienas, kuris yra susidūręs savo gyvenime su šiomis lėlėmis ir žaislais, puikiai žino, kad jie gali papuošti kambarį ar būti originalia ir neįprasta dovana. Sonatos lėlės pasius žaisliuką pagal jūsų norus. Kaip sako pati lėlių kūrėja, individualių užsakymų dėka gimsta naujos idėjos, nauji kūriniai. Taip atsirado varnų porelė – puošmena vaikų kambariui, meškučiai – sagės skirti vaikų gimtadienio šventės svečiams.


Gyvūnėliai arba lėlės siūnami pagal norvegų dailininkės Toni Finnanger sukurtą dizainą. Siūnama rankiniu būdu arba naudojant siuvimo mašiną, tačiau rankų dygsnis tik dar labiau patvirtina, kad šis konkretus žaislas siūtas rankomis, jame sudėta šiluma, meilė ir teigiamos mintys. Dažnai stebime, kaip vaikutis susidraugauja su žaislu, prisiriša prie jo ir žaislas tampa vaiko palydovu kasdienybėje. Taip gali nutikti ir su Tilda. Natūralios medžiagos, tokios kaip linas, drobė, medvilnė ar vilna, lengvai prižiūrimos. Skalbiami rankomis 30 laipsnių temperatūros vandenyje žaislai nepraras savo žavesio ir ilgai puoš namus, vaikų kambario lentynas, loveles. Ilgai lydės vaiką visur, kur tik bus reikalinga.



Gal tokia mielybė papuoš ir Jūsų krikšto vaikučio kambarį? Tik važiuodami susitikti su krikšto vaikučiu nepamirškite ir margučio! Tai Velykų, pavasario ir atgimimo simbolis.


Tai jūsų šeimos tradicijos dalelė, kuria pasidalinate su krikšto vaikučiu.





Sonatuko lėlės Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/Sonatuko.Leles
Foto: Sonatuko lėlės
Jei turite istoriją ir norite papasakoti rašykite krikstynu.idejos@gmail.com

Komentarų nėra :