2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Išskirtinis būdas pasipuošti krikštynų šventei – papuošalai su augalais

Esate pakviesti į temines krikštynas? O gal patys tokias organizuojate? Abiem atvejais tikrai galvojate kaip įdomiau pasipuošti.


Galima apgalvotai tarpusavyje derinti drabužius, avalynę, žaismingas detales, taip pat skoningai atkartoti krikštynų temą renkantis papuošalus – auskarus, pakabuką ar žiedą. Šiam tikslui puikiai tiks rankų darbo papuošalai su augalais.
Išskirtinių papuošalų autorė Jūratė, pristatydama savo darbus, pasakoja, kad paprastai klientės renkasi iš jau sukurtų darbelių, bet taip pat galimi ir konkretūs pageidavimai: galima išsirinkti rėmelio formą, spalvą, augaliukus. Tiesa, pastarieji turėtų būti smulkūs, kad tilptų į papuošaliuką, pabrėžia autorė ir šypsosi prisiminusi klausimą ar galima padaryti papuošalą su saulėgrąžos žiedu.


Iš pradžių papuošalus kūrusi sau, sesei, kaimynei, o vėliau darbų nuotraukas parodžiusi Facebook paskyroje, Jūratė sako sulaukusi didelio dėmesio. Jos sukurtus papuošalus renkasi tiek jaunos panelės, tiek vyresnės moterys, nes, priklausomai nuo papuošalų dydžio, formos ir dizaino, juos galima derinti ir prie laisvalaikio, ir prie proginių rūbų. Mamos savo dukrytėms perka mažus, 10-12 mm skersmens auskariukus su augalais. Tokie auskarai yra lengvi, jie padaryti ant sidabrinio pagrindo, tad nealergizuoja ausyčių. Tai išties nuostabus pasirinkimas norint ir mamai, ir dukrai segėti panašius papuošalus, kurie dar ir atkartoja krikštynų šventės temą.
Visiems papuošalams gaminti naudojama epoksidinė derva (išdžiūvusi netoksiška), stiklas (tam, kad papuošalas būtų atsparesnis įbrėžimams), natūralūs augaliukai, kuriuos autorė pati surenka ir išdžiovina knygose, na ir kartais – senų laikrodžių detalės. 


Įdomu, gal Jūratė pagamintų ką nors ir puošnumu nenorintiems atsilikti vyrams? Visus kylančius klausimus užduoti ir darbelius apžiūrėti bei užsisakyti galima apsilankius Jūratės Facebook paskyroje www.facebook.com/Jurates.darbeliai.


Linkime per švente būti stilingais ir su gera nuotaika!


Foto: Jūratės darbeliai

Jeigu turite istoriją, norite papasakoti mums, laukiame Jūsų laiško krikstynu.idejos@gmail.com

Komentarų nėra :