2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Žaisliuko ir istorijos duetas

„Visi turi savo istoriją. Kiemo katinas, žvirblis, čirškiantis geltonų slyvų medyje, kirminas, patogiai susiraitęs obuolyje, snaigė, pienės pūkas, daiktai mūsų namuose...Tu, aš...“*
Zirze felt kūrinėliai (iš tikrųjų tai žaislai, tik jie tokie mieli, kad norisi juos labai mielai vadinti) taip pat ne išimtis. Jei tik panorėsite, meškiukas, kiškutis, beždžionėlė ar katinas jums ir jūsų mylimam vaikui papasakos savąją.

Šios rankų darbo lėlytės gimsta sluoksnis po sluoksnio dedant vilną ir badant adatėle. Tai kantrybės ir laiko reikalaujantis procesas, kuris kažkuo panašus į lipdymą. Tai ir kūryba, ir meditacija. O kartu su žaisliuku ateina ir istorijos: apie pasaulio trapumą ir didingą jo grožį, apie ilgesį, draugus ir gyvenimo skonį.



„Brendu pieva, tingus vėjas lėtai neša mano mintis vis toliau ir toliau, ten kur pasaulio kraštas, ten kur kvepia medumi...“
Šie nepaprasti žaisliukai taps vaikučiui ne tik nuolatiniais palydovais į nakties miegą, bet ir kūrybiškumo, fantazijos ir svajonių įkvėpėjais kasdienybėje. Nesuklysime pasakę, kad įtraukiančias, pozityvias istorijas mėgsta visi. Tad neretas suaugęs taip pat apsidžiaugtų tokia „draugija“.
Jei ieškote dovanų krikšto vaikučiui ar krikšto tėveliams, žaisliuko ir istorijos duetas – puikus variantas.




Svarbu paminėti tai, kad vilna pasižymi antialerginėmis savybėmis, todėl visi vaikučiai gali žaisliukus glausti, myluoti, visur su savimi nešiotis ir kartu su jais miegoti. Dėl vilnos savybės neprikaupti kvapų, išsivalyti savaime, vilnonis žaisliukas tarnaus ilgai, nepraras pradinės išvaizdos. Natūralus vilnos šiurkštumas masažuos ir šildys sergant.

Gera gulėti vaismedžių sode ir graužti obuolius“... Krikšto tėveliai, dovanokite krikšto vaikams istorijas, t.y. lėtąjį laiką, kai pasakojate, žaidžiate, kai kuriate kartu. Tas laikas taps tiltu į jūsų santykį su vaiku.



Paskaityti istorijų ir apžiūrėti Zirze felt darbelius galite http://veltizaislai.blogspot.com/. Jei norite užsakyti, kreipkitės jurgita866@gmail.com arba telefonu +37061928959.
Svarbu! Kreiptis prieš dvi savaites, o geriau prieš mėnesį, nes sukūrimas užtrunka ne vieną dieną.

* ši ir kitos citatos Zirze felt.



Foto: Zirze felt
Jeigu turite savo istoriją ir norite papasakoti rašykite: krikstynu.idejos@gmail.com

Komentarų nėra :