2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Tas pasakiškas mergaičių noras būti panašioms į mamas

Ar pastebėjote – kaip šoka mama, taip moka ir dukrytė, kokia šypsena spindi mamos akys, tokiu juoku užkrečiamai aidi ir mažoji. Atsimenate, būdamos mažos visos išsimatavom aukštakulnius, žemakulnius, basutes... O suknelės per didelės? Taip nebūna! Koks pasakiškas tas mergaičių noras būti panašioms į mamas.

O tą panašumą galima sukurti derinant aprangą ir aksesuarus. Šis reiškinys į madą atėjo devintajame dešimtmetyje ir kiek vėliau smarkiai išpopuliarėjo. Toks susiderinimas ne tik padeda ugdyti gerą skonį, stiliaus pajautimą, bet ir stiprinti turimą ryšį su vaiku. Šventė, kurioje dukra ir mama įsisegė tokius pačius auskarus ar pasipuošė vienodais vėriniais tikrai įsimins ilgam. Jei dar nėkart nebandėte, būtinai pamėginkite – ypatingos nuotaikos užtaisas garantuotas! O ir nuotraukose susiderinę damos atrodo įspūdingai.



Mamos ir dukros, nuspendusioms į krikštynų šventę susiderinti papuošalus , Vėja Fėja Rankdarbiai gali pasiūlyti įvairių papuošalų. „Žaidžiant“ su žaliavomis, spalvomis galima pagaminti įvairiausių variantų, bet kokiai krikštynų temai, pasakoja kūrėja, kuri šia veikla užsiima nuo tada, kai Lietuvoje dar nebuvo galimybės įsigyti žaliavų papuošalų gamybai. Teko išardyti ne vieną mamos pirktą aksesuarą ir jį perdaryti savaip, prisipažįsta autorė. Dabar papuošalus ji gamina ne tik sau, bet ir visiems, kas tik pageidauja.



Papuošalai gaminami iš įvairių žaliavų, pradedant natūraliais akmenimis ir baigiant polimeriniu moliu. Ypatingai šventėms gaminamus papuošalus kūrėja siūlo klientams derinti prie aprangos, todėl dažnai užsakovai atsiunčia savo šventinių drabužių nuotraukas, prie kurių ir derinamas papuošalas.
Prisimindama patį originaliausią papuošalą, autorė pasakoja apie sagę, kuri buvo pagaminta iš miške atrasto medžio gabalėlio. Jis buvo panašus į jūroje nuskalautą, gražią kriauklę. Šiek tiek patobulinus gabalėlį gimė įdomi, netradicinė ir tikrai vienetinė sagė, kuri iškeliavo puošti vienos gamtininkės rūbus.




Daugiau darbelių galima rasti Facebook puslapyje: Vėja Fėja Rankdarbiai, taip pat galima teirautis telefonu +37063983290.



Jei dar nėkart nebandėte, būti vienodomis mama ir dukra, būtinai pamėginkite – ypatingos nuotaikos užtaisas garantuotas!


Foto: Vėjų Fėja,  123.com

Jei norite papasakoti savo istorija laukiame laiško krikstynų.idėjos@gmail.com

Komentarų nėra :