2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Ant mažų kojyčių velti krikšto batukai atrodo įmantriai ir šventiškai

Ką tik gimusiam kūdikėliui maunamos vilnonės kojinės, kad mažutėms kojytėms netrūktų šilumos, kad būtų stimuliuojama kūdikėlio kraujotaka. Tačiau nuo senų senovės žinoma, kad vilna puikiai tinka įvairaus amžiaus žmonėms. O ir būdų pagaminti iš vilnos pluošto apavą – ne vienas.



Pasižvalgius po interneto platybes ir pamačius, kiek daug gražių dalykų galima nuvelti, Margarita sako, nusprendusi pabandyti. Iš natūralios, tvirtos, antialerginėmis savybėmis pasižyminčios medžiagos galima pagaminti įvairių spalvų ir skirtingai dekoruotų veltinukų: krikšto batukų mažiesiems tipinėtojams ar dar nevaikščiojantiems kūdikiams, šlepečių vaikams ir suaugusiems. Mano tikslas, sako Margarita, pagaminti taip, kad mažieji veltinukų nešiotojai noriai ir su džiaugsmu juos avėtų.

Dailūs batukai dekoruojami subtiliomis detalėmis ir gražiai dera prie krikštynų rūbelių. Ant mažų kojyčių velti krikšto batukai atrodo įmantriai ir šventiškai, pažymėtina, kad jie patogūs ir lengvi. O kaip paperka vilnos universalumas! Ar tai būtų žvarbus ruduo ar saulėtas pavasaris – neapsiriksite pasirinkę vilnos avalynę, nes kai reikia, ji šildo, kai reikia, neleidžia prakaituoti odai, vėsina.


Margarita pasakoja, kad pradėjusi velti ji mokėsi iš interneto, skaitė ir vėlė, vėl skaitė ir vėl vėlė. Rezultatas kuo toliau, tuo labiau džiugino. Didėjo noras judėti pirmyn, išbandyti naujas technologijas, vilnos rūšis, dekoravimo įvairovę. Palaipsniui autorė atrado savo stilių ir techniką.




Po truputį, didėjant užsakovų ratui, atsirado ir įvairesnių pageidavimų. Teko išmokti velti ne tik šlepetes nuo mažiausio iki didžiausio dydžio, bet ir pirties kepures, papuošalus. Dabar daugiausia tenka velti šlepetes, kurios vertinamos ir mielai dovanojamos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.



Margaritos darbus galima pamatyti Facebook svetainėje „Margaritos Amatai“. Pasiteirauti ir užsisakyti taip pat galima el. paštu


  Puoškime savo mažuosius nuo gimimo !



Vilnos kelias:





Foto: Margaritos amatai

Jeigu turite istoriją, norite papasakoti mums, laukiame Jūsų laiško krikstynu.idejos@gmail.com


Komentarų nėra :