2014 m. gegužės 6 d., antradienis

O kur fotografuotis...




Krikštynų fotosesija visada reikalauja daug didesnės atsakomybės negu tiesiog asmeninė fotosesija. Ne todėl, kad per pastarąrą nereikia stengtis, bet todėl, kad nei vestuvių, nei krikštynų daugiau nebepakartosi. Labai dažnai šiais laikais žmonės savo šventes fiksuoti patiki profesionalams. Ir labai gerai daro, nes kiekvienas turi dirbti savo darbus. Prieš fotosesiją reikia pasirūpinti ne tik detalėmis kad nuotraukos būtų patrauklios ir džiuginančios, bet ir apgalvoti fotosesijos vietą ar vietas. Dažnai iškyla klausimas „O kur fotografuotis?“ Na, yra būrys vietų, jau išbandytų daug kartų, kitos tik keletą. Jų sąrašą pateikiu Jums akims paganyti. Tiesa, kai kurios fotosesijų vietos yra mokamos.

Kauno botanikos sodas,
Aleksoto aerodromas,
Raudondvario dvaras,
Pažaislio vienuolynas,
Kauno marių regioninis parkas
Jachtklubas,
Ąžuolynas,
Senamiestis,
Kauno pilis,
Kauno zoologijos sodas,
Aleksoto kalno apžvalgos aikštelė,
Jėzuitų vienuolyno terasa,
Paminklinės prisikėlimo bažnyčios terasa,
Golfo klubas,
Žirgynas,
Milinkonių kalno apžvalgos aikštelė,
Santaka,
Rotušė,
Vytauto atrakcionų parkas,
Prisikėlimo bažnyčios stogas,
Kunigų seminarijos kiemelis,
Dainų slėnis,
Žemaitkiemio dvaro sodyba,
9 fortas,
Panemunės šilas ir pėsčiųjų tiltas,
Akropolio stogas,
Kadagių slėnis,
Napoleono kalnas,
Jiesios atodanga,
Žalgirio arena ir Nemuno sala,
Aleksoto ir Žaliakalnio funikulieriai


Taip pat galima nuvažiuoti iki Rumšiškių etnografinio liaudies muziejaus, pabraidyti po pievas ir palandžioti po sesnąsias trobeles bei pagaudyti vėjo malūną. Beje, Rumšiškėse yra galimybė užsisakyti, kad Jums papasakotų apie krikščioniškas lietuviškas tradicijas. Papasakoja kokią reikšmę anuomet turėjo krikšto tėvai, kokios pareigos ir visokias įdomias detales apie kurias ne visi žinome. Aplinkui Kauną yra nemažai patrauklių vietų kaip antai Kačerginės miškai, Nemuno krantai. Taip pat jaukios kavinukės senamiestyje, tilteliai ir netikėtos neatrastos vietos.

Labai gerai ir visuomet pataikysite pasirinkdami klasikines vietas, tokias, kurias galite rasti vartydami savo tėvų albumus. Na, kad ir Kauno Vytautinės akmeninė siena su potvynio vandens žymekliu.

Taip pat, kai orai nepalankūs (smarkus lietus, labai šalta ir tt). Tokiu atveju, galima padaryti krikštynų fotosesiją ir namų aplinkoje. Tereikia šviesaus kambario. Kad mažųjų modelių nereikėtų nuolat gaudyti, reikėtų pasirūpinti kuo juos užimti. Vieniems vaikučiams užtenka ramiai pavartyti knygelę, kitam gal koks katinas ramybės suteikia, trečiam padainuoti galima.... Na, tėveliams, manau, fantazijai ribų nėra kai vaikiuką reikia nuraminti.

Taigi, smagių pasiruošimų šventėms. Nepamirškite, kad išsirinkti fotografą, kuris padaro Jūsų skonį atitinkančias nuotraukas yra labai svarbu. Nes vėliau galite likti nusivylę, o pakesit jau nieko nebebus galima. Taigi, trinkite delnus, ieškokite tinkamo fotografo, bendraukite su juo, dalinkitės savo mintimis, paklausykite ką fotografas Jums gali pasiūlyti. Kartais nereikia jokių dekoracijų, reikia tiesiog gerų emocijų, nes be emocijų nebus gerų nuotraukų!!! Būkite atsakingi palikdami teisę įamžinti Jūsų vaiko šventę (ar bet kokią kitą) tam žmogui, kurio darbai Jus džiugina.





Gražios dienos ir iki susitikimų

Autorė-fotografė Laura Česiūnienė
Facebook‘e: Fotopuslapis
El.paštas: laurute@gmail.com
Tel.Nr 869967120







Fotografijos :FOTOPUSLAPIS


Jei norite pasidalinti savo idėjomis, nuorodomis, istorija bei atradimais, rašykite : alinosartele@gmail.com 

Komentarų nėra :