2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Vyšninis sveikatos ir saldaus miego pagalvėlis

Šildukas – puiki alternatyva standartinėms vandens šildyklėms. Tai ir vaikams, ir suaugusiems skirta pagalvėlė. Ji siūnama iš natūralios flanelės, kad būtų maloni liestis su oda. Vidus užpildomas vyšnių kauliukais arba ryžiais. Nors toks užpildas neišlaiko šilumos taip ilgai kaip vandens šildyklės, tačiau turi daug kitų privalumų. Ši pagalvėlė saugi naudoti, nėra rizikos, kad išbėgs karštas vanduo. Puikiai tinka net patiems mažiausiems kūdikėliams, nes siūnama  iš natūralios flanelės, kuri yra švelni net ir jautriausiai odelei. Šildukus lengva pašildyti mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje ir naudoti.


Pašildytas šildukas:
  • numalšins kūdikių pilvo skausmus
  • palengvins atsikosėjimą sergant bronchitu
  • atpalaiduos pavargusius raumenis
  • nuramins skaudančius sąnarius
  • padės tiesiog atsipalaiduoti po sunkios dienos ar skaudant galvai.


Dar vienas šilduko privalumas tas, kad jis gali būti naudojamas ir šaltas – jį tereikia palaikyti šaldymo kameroje. Šaltas jis puikiai padės esant traumoms, sumušimams ar aukštai temperatūrai. Taip pat, palaikyta šaldymo kameroje, pagalvėlė dezinfekuojama.





Šildukai vaikams


Vos gimęs mažasis žmogus yra apsupamas rūpesčiu, šiluma ir artimųjų dėmesiu. Močiutės skuba aplankyti, seneliai didžiuojasi atradę panašumų į save. Visi sveikina ir linki paprastų, bet labai svarbių dalykų: ramaus miego, sveikatos ir meilės. Džiaugsmas ir neįprastas bruzdesys, šiek tiek jaudulio ir malonaus nerimo ar visko pakanka, ar ne per šalta, ar ne per šilta – tai pagrindinės pirmųjų savaičių su mažyliu emocijos. Tiesą sakant, ką tik gimę kūdikėliai gana ilgai miega, dažnai valgo ir nori visuomet šalia jausti mamą. Jiems tikrai reikia šilumos, minkštų ir jaukių patalėlių, mamos balso ir širdies plakimo garso.
Bet jei kalbėtume apie tai, ko visiems mažyliams prireikia vienu ar kitu gyvenimo periodu, tai šilumos arba šalčio kompreso. Šiluma padeda esant diegliukams, ramina pilvelio pūtimo skausmus, naudojama įsitempus raumenims ar paprasčiausiai norint pašildyti kūdikėlio pataliukus, o šaltis praverčia susimušus ar esant aukštai temperatūrai.
Mūsų paminėtas šildukas gali atlikti visas šias funkcijas. Pradėkime nuo šiltų minkštų pataliukų miegui – visiems mums malonu gultis į šiltus patalus, o mažyliams, kurie dažnai užmiega ant mamos ar tėčio rankų, taip pat jauku būti paguldytiems į šiltą lovelę. Taigi vakaro ritualo dalimi tegu tampa šilduko sušildyti pataliukai. Tai gero miego pradžia – tikrai aplankys vyšniniai sapnai!
Kai kurie kūdikėliai susiduria su nemalonia diegliukų problema. Yra nemažai patarimų, kaip padėti tuo atveju. Viena iš priemonių – šildyti pilvelį. Vyšnių kauliukų pagalvėlę reikėtų 2-3 minutes pašildyti mikrobangų krosnelėje ar kiek ilgėliau orkaitėje ir priglausti prie mažylio pilvelio.
Kai mažylį kamuoja aukšta temperatūra, kūną patariama vėsinti. Perlieti mažylį vėsaus vandens srove, dėti vėsius kompresus. Šlapių kompresų nepatogumas – liesdamiesi su pagalve ar rūbeliais juos taip pat sušlapdo. Vyšnių kauliukų pagalvėlę keletą minučių palaikius šaldymo kameroje galima naudoti vėsinimui ir nėra rizikos sušlapti. Vaikutis ir pats gali ją laikyti, prispausti prie kūno, vėsintis.
Mažieji šildukai puikiai tinka žiemą duoti vaikučiams į rankutes, kad nesušaltų. Patiems mažiausiems juos tiesiog patinka laikyti rankutėse, nes dėl viduje esančių ryžių arba vyšnių kauliukų jų tekstūra jiems pasidaro labai įdomi, lavinami pojūčiai, masažuojamos pirštų pagalvėlės.
Visiems paminėtiems atvejams vienas šildukas – patogu ir praktiška!





Šildukai suaugusiems


Šiuolaikinio žmogaus gyvenimo ritmas, nesvarbu, gyvenate kaime ar mieste, vis veja visus pirmyn, lyg lenktynėse. Įtraukia į verpetą, iš kurio dažnai sunku išsivaduoti net grįžus į namus. Atrodo, vakarieniauju su šeima, ramu, o viduje vis dar bėgi, mintys nenutyla ir atsigulus miegoti. Nuolat patiriant stresą, įsitempia kaklo ir sprando raumenys, atsiranda nuolatinis skausmas pečių srityje. Šildukas atskubės jums į pagalbą, tereikia vakare pagalvėlę pašildyti ir patogiai įsitaisius priglausti prie skaudančių ir įsitempusių raumenų. Malonus pagalvėlės šilumos poveikis gerina kraujotaką, atpalaiduoja ir ramina.
Nėščiąsias taip pat kveičiame atkreipti dėmesį šilduką. Laukti kūdikėlio – didelis džiaugsmas būsimiems tėvams ir visai šeimai, o taip pat tai krūvis mamos organizmui. Paskutiniais nėštumo mėnesiais, kai vaikutis darosi vis didesnis ir sunkesnis, atsakingas darbas tenka mamos nugaros ir klubų raumenims ir sąnariams, taip pat didesnis krūvis tenka ir kojoms. Raminantis šiltos pagalvėlės poveikis labai reikalingas patiriant tokius įtempimus ir krūvius. Nieko nelaukite, pasirūpinkite savimi arba artimąja nėštuke. Pailsėjusi ir rami mama – linksma ir laiminga mama. O teigiamų emocijų reikia ir mažyliams. Ypač tiems, kurie arčiausiai mūsų. Kurie visu savimi jaučia mamą ir jos mintis.
Dėl raminamojo ir atpalaiduojamojo poveikio šilduką naudinga turėti ir sportuojantiems žmonėms. Jis padeda ir po sunkios treniruotės – šiltas, ilsinantis ir raminantis, ir atsitikus traumoms – vėsus.
Senjorams šildukas naudingas visais metų laikais. Rudenį, žiemą, pavasarį, kai trūksta šilumos, orai drėgni ir žvarbūs, pagalvėlė yra puiki priemonė sąnarių skausmams malšinti, šilumai palaikyti. Tas pats ir vasarą, lietingomis dienomis. O šaldymo kameroje palaikyta pagalvėlė atgaivins per karščius.
Dar viena sritis, kurioje komforto jausmo suteiks šildukas – šąlančios galūnės. Žmonėms, kuriuos kamuoja šąlančios rankos ir kojos, be kitų įprastinių priemonių, rekomenduojame drąsiai naudoti ir šilduką. Ši pagalbinė priemonė padės greičiau užmigti, gerins kraujotoką, atpalaiduos ir jaukiai sušildys. Švelnus pagalvėlės paviršius ir gurgždantis užpildas teikia neįprastą, itin malonų jausmą.

Tegu vyšninės svajos ir kvepianti šiluma jus lydi nuolat!




Jei turite istoriją ir norite papasakoti rašykite krikstynu.idejos @gmail.com

Komentarų nėra :