2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Kai gera žvelgti į krikštynų fotografiją...

    Kaip gera žvelgti į fotografiją ir pajausti nugara perbėgantį šiurpuliuką, nes užfiksuoti vaizdai kelia pačius geriausius ir gražiausius prisiminimus. Turbūt visi sutiks, jog vaikų fotografijos yra pačios pačiausios, nes mažieji nemoka meluot: jie arba šypsos arba verkia, žaidžia arba miega, jie nesusikausto prieš objektyvą, nes tiesiog yra žavūs vaikai...

    Šiais laikais retas kuris nefotografuoja, jei ne fotoaparatu, tai bent mobiliuoju telefonu. Tačiau šeimos šventės įamžinimo misiją populiaru pavesti profesionalui. Tie, kas bandė ieškoti fotografo, sutiks, jog tenka apsišarvuoti kantrybe ir praleisti ne vieną valandą naršant internete ir skambinant. Gerai, jei laiko daug, o ir kišenė neprieštaraus bet kokiai sumai. Na, o jei atvirkščiai? Tada siūlome išmėginti fotografijoje savo jėgas! Siūlome kelis patarimus, norintiems nufotografuoti savo vaikučius kasdienybėje, o gal ir krikštynų šventėje.
Mažoms mergytėms
Nuotrauka: Krikšto-rūbai

Trumpi patarimai 
  1.  Neverskite vaikučio pozuoti. Geriau bendraukite su vaiku, pateikite fotografavimą kaip žaidimą. Emocijos bus tikros, nesukaustytos.
  2.  Atkreipkite dėmesį ne tik į vaikučio veidą, bet ir į detales. Krikštynomis išpuošiate mažylį, nepatingėkite įamžinti jo batukus, galvytės apdangalą, krikšto žvakę, krikšto suknelę, baltą skraistę ir kt.
  3.  Fotografuodami portretą, atkreipkite dėmesį, jog už vaikučio nugaros nebūtų matyti pašalinių, nereikalingų daiktų: stulpų, laidų, šiukšliadėžių, šiukšlių, pašalinių žmonių. Namuose reiktų atkreipt dėmesį, kad lempos, rozetės, paveikslai ir kiti daiktai „nepakibtų“ kadre virš galvos.
  4.  Fotografuodami lauke, nevenkite parodyti daugiau erdvės, ypač jei pasirinkote ypač gražią erdvę. Jei fotografuojate žaidžiantį mažylį, stenkitės, kad žaisliukas ar kitas žaidimų objektas taip pat pilnas papultų į kadrą. Šitaip suteiksite įvairovės siužetinėms nuotraukoms.
  5.  Visada gražiausios fotografijos būna padiktuotos paties vaikučio. Jas sėkmingiausiai išgausite fotografuodami spontaniškai, lyg iš šono, nepastebint vaikui.
  6.  Nepatingėkite pritūpti, atsisėsti ar net atsigulti fotografuodami vaikus. Taip atsidursite vaiko akių lygyje, nuotraukose išvengsite realybę kreipiančios perspektyvos.
  7.  Mūsų dienomis jau primiršta spausti fotografijas ir saugoti jas fotoalbume. Nepatingėkite atspausdinti nuotraukas ir kitoje pusėje užrašyti datos, vaiko amžiaus, paminėkite įamžintą įvykį. Patikėkite, ateity tai taps tikra vertybe Jūsų šeimai, Jūsų vaikui. Beto žymiai smagiau vartyti fotoalbumą su išskirtiniais kadrais, nei landžioti kompiuterio begaliniuose nuotraukų archyvuose.
  8.  Įamžindami vaiko gyvenimą, nepamirškite, jog Jūs taip pat esate mažylio istorijos dalis, tad nevenkite fotografuotis drauge. Paaugusiems visada smalsu žinoti kuo daugiau apie savo praeitį kartu su Jumis.
Gražios Jums šventės :)

Autorius: Krikšto-rūbai
Fotografijos: Kristina Čyžiūtė


Jei norite pasidalinti savo idėjomis, nuorodomis, istorija bei atradimais, rašykite : alinosartele@gmail.com 

Komentarų nėra :